Banankake

Siden vi hadde noen bananer som holdt på å se sine siste dager, bestemte jeg meg for å lage en liten banankake av dem. Det var kanskje ikke noe sjakktrekk å starte på en kake klokka 9 om kvelden, på grunn av det dårlige lyset, men jeg deler oppskriften og resultatet uansett hvordan det gikk. 

Oppskriften består av

100 g smør (romtemperert)
150 g sukker
2 stk egg
2 stk godt modne bananer
225 g hvetemel
2 ts bakepulver
0,5 dl melk

Du kan erstatte halvdelen av melet med sammalt hvete og tilsette litt valnøtter for en litt annen variant. Jeg puttet i litt kanel og kardemomme for ekstra smak. 

Start med å sette stekeovnen på 180 grader, og kle en brødform med bakepapir. Del bananene og smøret i biter.
Kjør romtemperert smør og sukker i en miksmaster eller kjøkkenmaskin til det er blandet. 

Mos  bananer med en gaffel og tilsett bananene og eggene i smøret, rør til blandingen blir jevn. Tilsett deretter hvetemel, bakepulver og til slutt melk.

Kaken stekes midt i ovnen i ca 50-60 minutter. Stikk en trepinne i kaken for å se om den er gjennomstekt. Avkjøl kaken på rist. 

Jeg beklager virkelig de dårlige bildene! Neste gang skal jeg bake om dagen.. 

En kommentar Skjul

Isabel --

05.03.2015 kl.12:27

Hehe, samme problemstilling hver gang jeg lager kveldskos. "Kunne jeg ikke ventet til i morgen på dagslyset...." :p

Men så god ut! :)

Skriv en ny kommentar

hits