Knekkebrød

Jeg fikk et lite fikt og fant ut at jeg skulle lage noen knekkebrød siden jeg har lyst til å spise litt sunnere nå mot sommeren, samt kutte ned på inntaket av gluten. And let's face it, hjemmelagde knekkebrød er like så gode som de du kjøper i butikken, om ikke bedre! Disse passer perfekt til både frokost, lunch og kvelds, og de kan nytes med god samvittighet. Passer til det meste av pålegg, min favoritten er gulost med vårløk og kyllingfilet med vårløk. 

Knekkebrød (gir ca 30 stk)

  • 50 g kruskakli
  • 125 g store havregryn
  • 100 g linfrø 
  • 100 g sesamfrø
  • 100 g solsikkekjerner
  • 100 g gresskarkjerner
  • 1 ts salt
  • 6 dl vann

Start med å blande alt det tørre. 

Tilsett vann og rør det godt inn. 

Pakk bollen i plast og la det svelle i 15-20 minutter. Mens du venter kan du sette stekeovnen på 160 grader på varmluft og gjøre klart to stekebrett med bakepapir. 

Fordel massen ut over de to stekebrettene med bakepapir som er sprayet lett med matfett. Prøv å få massen så jevn som mulig slik at knekkebrødene blir likt stekt. 

Steking - tar til sammen en time!

  • Etter 15 minutter i ovnen, tar du brettene og skjærer passende knekkebrød med et pizzahjul. 
  • Etter 30 minutter i ovnen, ta ut og bytt plass på brettene i ovnen 
  • Etter 45 minutter i ovnen, fordel knekkebrødene på rist og stek dem ferdig til de er sprø
  • Etter 60 minutter i ovnen, la knekkebrødene avkjøle på rist til de er helt kalde

Knekkebrødene oppbevares i en lufttett boks.

En kommentar Skjul

Cecilia Catharina

05.03.2015 kl.23:29

Hjemmelagde knekkebrød er så utrolig godt! Har laget noen liknende tidligere :D

Ha en fantastisk kveld videre :-)

Skriv en ny kommentar

hits