Bærgløgg / champagnegløgg

Beklager at jeg ikke har fått blogget de siste dagene, men grunnen er rett og slett pga at jeg har prøvd å lage en bloggvideo, men ettersom det gikk utrolig dårlig skal jeg heller prøve på det igjen siden! Jeg har en sånn skikkelig dårlig dag i dag, jeg våknet ganske sent, og når jeg først fikk kastet meg ut av senga, la jeg merke til at det lå et tykt lag med nysnø i veien som var snøfri da jeg la meg. Det var egentlig planelagt at jeg skulle gå meg en tur til mormor og morfar på besøk med Charlie, men i å med at det har snødd så fryktelig mye, frister det lite å gå dit nå. Jeg får heller gå litt senere i kveld hvis veien tørker litt, ellers må jeg jo bære hunden hele veien bort! Jeg er så utrolig lei av den pokkers snøen! 

Ingredienser
1 liter vann
200 g demerarasukker
200 g bringebær
200 g blåbær
1 vaniljestang
3 stjerneanis
(hvis du skal lage champagnegløgg må du også ha champagne eller musserende vin) 

Start med å kok opp vannet i en kjele, og ha i  sukker, bær, vaniljestang og stjerneanis. Husk at du må åpne vaniljestangen og skrape ut frøene for å få mest mulig smak! La det trekke i ca 10-15 minutter, og sil så fra bærene. 

Fordel gløggen i glass, og når du serverer , topper du med musserende vin. Det skal være 2/3 gløgg og 1/3 musserende. Gløggen serveres varm. Denne gangen lagde jeg oppskriften uten musserende, men den er god både med og uten (best med)! Ingen kommentarer Skjul

Skriv en ny kommentar

hits