After Eight konfekt

Husk at du kan delta i min lille give away frem til 1. april. Konkurransen finner du her.

I dag har jeg ryddet, vasket og ommøblert litt siden vi får besøk i helgen. Derfor benyttet jeg anledningen til å lage litt konfekt til påske. Jeg personlig er veldig glad i peppermynte, og sammen med mørk sjokolade er det enda bedre! Denne konfekten smaker ganske likt After Eight sjokoladen, og jeg synes den passer utrolig godt til jul, påske eller som en liten gave. 

Dette trenger du (gir ca 30 konfektbiter)

  • 250 g mørk kokesjokolade 
  • 2 silikonmatter a 15 biter eller 30 konfektformer av alluminium
  • 1 pensel

Peppermyntefyll

  • 250 g melis
  • 1/2 eggehvite
  • 1/2 dl fløte
  • 7-8 dråper peppermynte essens (fås kjøpt på enkelte apotek eller i hobbybutikk)

Start med å smelte 150g av sjokoladen i vannbad og rør rundt til alt har smeltet. Hvis du bruker silikonformer og bare har én kan du gjøre dette i to runder, men da smelter du bare 75g av sjokoladen først. Hell litt sjokolade (litt under 1 ts) i hver form og bruk penselen og pensle sjokoladen oppover veggene på formen. Se ann tykkelsen på sjokoladen hvor tykke veggene blir. Sett kaldt til de har stivnet, og se om du må ha et strøk til på veggene av formene. Veggen bør være minimum 1 mm tykk. Sett det kaldt igjen. 

Bland sammen fyllet og legg det i en sprøytepose eller i hjørnet på en frysepose. Vri posen til den blir tett og klipp et lite hull slik at du kan fordele fyllet uten søl i hver form. Avkjøl til det blir stivt. 

Smelt resten av sjokoladen og dekk formene slik at ikke noe av peppermyntefyllet er synlig. Sett kaldt til det er stivt. 

Trykk konfekten ut av formene. Hvis du bruker aluminiumsformer kan du velge å enten ha de i formene eller så bretter du kantene ned og tar konfekten forsiktig ut. Lagres kjølig til servering. 

3 kommentarer Skjul

Oslofru

26.03.2015 kl.21:22

Yum! Men herregud så flink du er som klarer å lage så fine konfekt selv!! :D <3
Ada

26.03.2015 kl.22:19

Nammmmm :P
Iselin Renée

27.03.2015 kl.09:19

det så utrolig godt ut :)

Skriv en ny kommentar

hits