Hjemmelaget smil-konfekt

På fredag nevnte jeg at vi får besøk i helga og i påsken, og derfor har jeg laget litt konfekt. På fredag lagde jeg After Eight konfekt, mens i går ble det hjemmelaget smil-konfekt, altså en sjokolade-karamell konfekt. Kombinasjonen av sjokolade og karamell er nesten uslåelig, og er alltid en fulltreffer hos de fleste. Jeg har laget denne konfekten en gang før på skolen, så jeg var spent på om det ville gå like bra denne gangen også, selv om jeg gjorde et par justeringer. 

Ingredienser (gir ca 30 konfektbiter)

  • 300 g sjokolade, jeg brukte 200g lys og 100g mørk kokesjokolade
  • 65 g vann 
  • 85 g fløte
  • 225 g sukker
  • 70 g smør

Start med å koke sukker og vann på middels varme til sukkeret har løst seg opp. Husk å rør hele tiden, da vil sukkeret løse seg opp fortere.

Når sukkeret er løst opp i vannet skrur du stekepannen på full varme til karamellen har skiftet farge til noe mørkere (samme farge som karamellsaus omtrent) og er blank. 

Sett kjelen bort fra komfyren og hell fløten oppi. Pass på å røre hele tiden, men vær forsiktig da det kan bruse opp og spurte litt. La deretter smøret smelte i karamellen, og rør godt før du avkjøler blandingen i kjøleskapet.  

Start med å smelte 150g av sjokoladen i vannbad og rør rundt til alt har smeltet. Hvis du bruker silikonformer og bare har én kan du gjøre dette i to runder, men da smelter du bare 75g av sjokoladen først. Hell litt sjokolade (litt under 1 ts) i hver form og bruk penselen og pensle sjokoladen oppover veggene på formen. Se ann tykkelsen på sjokoladen hvor tykke veggene blir. Sett kaldt til de har stivnet, og se om du må ha et strøk til på veggene av formene. Veggen bør være minimum 1 mm tykk. Sett det kaldt igjen. 

Ta konfektformen ut av kjøleskapet og fordel karamell i hvert hull i formen. Det er viktig at karamellen ikke er varm, da vil skjokoladen smelte. Pass på at du ikke fyller hullene helt opp. 

Når karamellen er på plass, heller du romtemperert sjokolade over karamellen. Fordel sjokoladen utover med en palett (hvis du ikke har kan du også bruke stekespade eller flatsiden på en deigskrape. La dette stå kaldt en god stund (ca 30 minutter). Trykk konfekten ut av formene. Hvis du bruker aluminiumsformer kan du velge å enten ha de i formene eller så bretter du kantene ned og tar konfekten forsiktig ut. Lagres kjølig til servering. 

Jeg glemte å ta bilder av sluttresultatet, men de så omtrent ut som after eight konfekten bare lysere. 

2 kommentarer Skjul

Iselin Renée

29.03.2015 kl.21:12

Det så utrolig godt ut :)

Skriv en ny kommentar

hits