Brente mandler

I helgen blir det grilling og noe godt i glasset attpå til. Jeg har planer om å lage en kake som en liten dessert, og til kaken trenger jeg brente mandler. Å lage brente mandler er veldig enkelt, og hvis man legger det i et glass eller pakker det inn i gjennomsiktig plast kan det lett bli en fin liten gave. 

Ingredienser

  • 250 g mandler
  • 250 g sukker
  • 2,5 dl vann
  • 75 g smør

Start med å ha mandler, vann og sukker i en kjele (gjerne med teflonbelegg). La det småkoke i 1,5 time eller til mandlene er tørre og grå. Bruk en tresleiv eller lignende til å røre med av og til. Sukkeret skal bli kornete og hardt, og noe av det vil ha festet seg på mandlene. 

Image and video hosting by TinyPic

Tilsett smøret og la det smelte sammen med sukkeret i ca 10 minutter. Sukkeret vil da bli som flytende, gyllenbrun og blank karamell. Rør hele tiden. Ha bakepapir på en stekeplate. Hell mandlene og karamellen på platen. Bruk to gafler ig skikk mandlene litt fra hverandre. Avkjøl. Brekk mandlene fra hverandre når karamellen har stivnet. 

De brente mandlene oppbevares på en tett boks eller på glass. 

4 kommentarer Skjul

Den lille Pandaen c:

01.04.2015 kl.20:07

oHH Hvilke kake?
Lise Duun

01.04.2015 kl.20:09

PandaCat~: Suksesskake :-)
Casinoboy

01.04.2015 kl.20:11

Håper du får en bra Påske! Hilsen Markus.
Den lille Pandaen c:

01.04.2015 kl.20:20

Å naaam!

Skriv en ny kommentar

hits