Sjokoladekake med bringebærkrem

Mormor har bursdag i dag og jeg har planer om å overraske henne med en liten kake. Det er uansett lenge siden jeg har postet oppskrifter, så jeg synes det er på tide å blogge litt om mat igjen! Jeg har laget en sjokoladekake med bringebærkrem og fondant lokk. Har laget denne to ganger før, og jeg har vært ganske fornøyd med smaken og hvordan den blir hittil. 

Dette trenger du
Sjokoladekake:

 • 2 egg
 • 4 dl sukker
 • 120 g smør
 • 4 ts vaniljesukker
 • 2 ts bakepulver
 • 2 ss kakaopulver
 • 6 dl hvetemel
 • 3 dl melk

Smørkrem: 

 • 220 g smør, romtemperert
 • 4 ts melk 
 • 10 dl melis
 • 2 ts vaniljesukker

Fyll: 

 • 2 dl kremfløte
 • 100 g bringebær

Annet:

 • Fondant
 • Konditorfarge

 

Start med å sette ovnen på 180 grader. Ha egg og sukker i en bolle og visp til eggedosis. Tilsett deretter vaniljesukker, bakepulver og hvetemel og rør det godt inn. Når det er gjort har du i kakaopulveret. Tilsett til slutt melk og smeltet smør. 

Denne gangen prøver jeg å lage kaken med en hjerteform. Egentlig ville jeg stekt kaken i tre omganger i en medium liten rund form. Hvis du gjør det heller du 1/3 av røren i formen. og steker den ved 180 grader i 15-20 minutter. Deretter bruker du samme formen til å steke to kaker til av resten av røren. Denne gangen prøver jeg noe nytt og heller hele røren opp med en gang og steker ved lavere varme over litt lengre tid. - Anbefaler den første måten!  (Hvis du benytter deg av den første måten har du alt tre små kaker. Legg kakene i fryseren en liten stund, før du skjærer av toppene, da blir det lettere for deg å skjære gjennom.)

Skjær av toppen på kaken slik at den blir flat på begge sider. Lag deretter en porsjon smørkrem og ha i rosa konditorfarge til du får en fin rosa farge. Det er best å lage smørkrem med en kjøkkenmaskin. Visp sammen mykt smør, melis og vaniljesukker. Kjør på høy hastighet og tilsett melken, mens maskinen går. Pisk til en luftigere og hvitere krem. Ha i konditorfarge til slutt. - Smørkremen kan fryses i en plastpose, og kan brukes til f.eks. topping på cupcakes senere. 

Til fyllet bruker jeg en enkel bringebærkrem. Ha kremfløte og bringebær i en mikserbolle. Miks til krem. 

 

Montering av kaken -  

Legg en del av sjokoladekaken på et kakefat. Ha smørkrem i en krempose med rund tipp. Sprøyt rundt kanten på kaken som på bildet. Sirkelen av smørkrem lager jeg for at fyllet ikke skal renne ut når jeg legger de andre lagene på. Ha bringebærkrem i midten av sireklen av smørkrem. Pass på å ikke fylle kaken så mye at fyllet går over kanten på smørkremen. - Legg et nytt lag med sjokoladekake oppå, og gjenta prosessen med smørkrem og bringebærkrem. 

 

Bruk resten av den rosa smørkremen til å smøre et tynt lag smørkrem over hele kaken. Sett kaken i kjøleskapet og la den stå til smørkremen har stivnet helt. Jeg pleier å la kaken stå i kjøleskapet over natten. - Når smørkremen er stiv nok, tar du å pensler kaken med litt vann. Dette er for at fondanten skal klistre seg til kaken. Du kan bruke ferdig fondant eller farge hvit fondant selv. 

Når jeg kjevler ut fondant bruker jeg vanligvis bordet i spisestua sammen med litt melis siden det er glatt og fint, men ettersom jeg har fått tak i en splitter ny bakematte er det den jeg har brukt her. Melis forhindrer fondanten i å sette seg fast. Kjevl ut fondanten til den er glatt, jevn og passe tykk med et non-stick kjevle. Den må også være stor nok til å dekke kaken. Det er viktig å passe på at fondanten ikke klistrer seg fast i bordet, så snu den og dryss med melis men du kjevler. Løft fondanten opp og legg den over kaken. Form fondanten rundt kaken og skjør vekk overflødig fondant med et pizzahjul eller en fondant kniv. Her går jeg over kaken med en smoother for å få kaken jevnest mulig. 


Jeg var ganske fjamesete med denne kaken, så jeg ødela fondant lokket. Dere ser bevis på bildet..


Til pynt har jeg laget figurer i fondant med glitter fra kakeboksen. 

Når overrasket du noen sist? 

2 kommentarer Skjul

http://hevhodet.blogg.no/

11.08.2015 kl.23:10

Så utrolig godt ut ! Nam :)

Ha en fin kveld videre !
Anette

11.08.2015 kl.23:44

Åh, den såg kjempegod ut:)

Ha en riktig fin onsdag <3

Skriv en ny kommentar

hits