Avletter

I dag lagde jeg avletter, og her har dere oppskriften jeg brukte! Oppskriften er ganske stor, så jeg brukte 1/4 av hva oppskriften viser, da får man 20-25 avletter ca. 

Dette trenger du

  • 1 liter fløte
  • 1 liter vann
  • 500 g hvetemel (lurt å ha litt ekstra i tilfelle røren blir for tynn) 

 

Visp fløten til krem. Ha i vannet. Rør i hvetemel. Stek i avlettjern. Pass på at jernet ikke er for varmt. 



2 kommentarer Skjul

Nina Kristin Nielsen

13.12.2015 kl.00:42

Hei! Kom over denne bloggen din i min google-jakt på "tynnbakelsejern" eller avlettjern som du sikkert kaller det :) Det er jo ikke det enkleste å få tak i, så nå lurer jeg veldig på hvor du har fått tak i ditt! Står ganske langt oppe på min ønskeliste nemlig!
Lise Duun

13.12.2015 kl.12:25

Nina Kristin Nielsen: Jeg har lånt jernet av mormor, så det har antagelig gått i arv. Hvis det ikke er noen lokale som lager det kan det hende at det ligger ute på finn, i avisen eller på kjøp og salg inne på facebook? :-)

Skriv en ny kommentar

hits