Bringebær syltetøy

Etter at jeg kom hjem fra svigers, fikk jeg plutselig lyst til å lage mer hjemmelagde ting. Jeg fikk til og med granskuddsirup, geitrams saft og mjødurt saft. Det fikk meg til å tenke på de gangene jeg er hos farmor og farfar i Nord-Trøndelag. Hver morgen spiser jeg farmors bringebær syltetøy til frokost. Det finnes ikke noe bedre! Jeg ringte farfar i går og fikk oppskriften, faktisk så bruker farmor oppskriften på de blå jam pakkene man får i butikken. Ettersom jeg har kjøpt en kasse med 4,8 kg bær, lagde jeg syltetøy av 3 kg. Resten har jeg planer om å bake av, og fryse det som blir igjen etter det. 

 

Dette trenger du

  • 2 kg bringebær
  • 0,5 - 1 kg sukker
  • 1 pk blå jam 

Gi først bærene et raskt oppkok uten sukker. Rør deretter sylteplulveret sammen med bærene, og kok blandingen i ca 2 minutter under omrøring. 

Ta kjelen av platen og tilsett sukkeret. Rør om til alt er oppløst. - Jeg liker syltetøyet litt surt, så jeg brukte 0,6 kg ca. Smak deg frem til ønsket resultat. 

Fyll syltetøyet straks på rene, varme glass. Full glassene helt fulle, men unngå å søle på kanten. Skru lokket godt på og sett glassene på hodet til de er avkjølt. Sultetøyet bør oppbevares kjølig. 


Ugh jeg blir kvalm av de dårlige bildene. 

Dette syltetøyet er herlig på nybakt brød. 

Ingen kommentarer Skjul

Skriv en ny kommentar

hits