Bare nøtt

Kom over denne oppskriften for et par dager siden, og nå har jeg endelig tatt meg sammen og fått prøvd den ut! 

Dette trenger du

  • 1 egg 
  • 225 g smør, mykt 
  • 2 dl sukker
  • 5 dl hvetemel
  • 3 dl nøtter (grovhakket, gjerne hassel- og valnøtter)
  • 1 ts kanel 
  • 250 g bringebærsyltetøy

Start med å blande alle de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett smør og egg, og rør det sammen med en elektrisk mikser på lav hastighet. Bruk en tresleiv til å røre alt sammen til en klumpete deig.

Legg halvparten av deigen i en smurt ildfast form på ca. 20 x 20 cm, og press den lett sammen til den blir jevn. Ha bringebærene oppå i et jevnt lag, men la det være igjen 1 cm til kanten så ikke saften renner ut på utsiden av deigen og brenner seg fast. Jeg brukte hjemmelaget syltetøy, så resultatet ble ikke like søtt som det burde blitt. Anbefaler å bruke hjemmelaget syltetøy på det sterkeste! Men heyy, jeg er ikke så veldig glad i søte ting heller. 

Strø over resten av deigen og trykk den forsiktig ned i syltetøyet. Stekes midt i ovnen på 175 grader til kaken er lysebrun, det tar ca 40 minutter. Avkjøl. kaken og skjær den opp i passe biter. Oppbevares i tett boks. 





2 kommentarer Skjul

Karina Larsen

20.08.2015 kl.23:40

Takk for oppskrift :D Fin blogg du har :)
Lise Duun

21.08.2015 kl.00:03

Karina Larsen: Du finner også oppskriften på hjemmelaget syltetøy lengere ned i bloggen, eller ved å klikke på kategorien oppskrifter, hvis det skulle være av interesse! :-)

Skriv en ny kommentar

hits