Vaniljekake

Nå som jeg har flyttet ut får jeg kaffebesøk opp til 3-4 ganger i uka. Det er så utrolig deilig å bo i sentrum! Men på en annen side er det ikke alltid like lett å holde kaffe mat til kaffebesøket når man er en fattig lærling som går på AAP. Når jeg var innlagt leste jeg ofte Hjemmet, og som mange vet har de ofte mange lette oppskrifter på diverse kaker. Det var spesielt  én som stakk seg ut, og det var en vaniljekake som var laget med vaniljesaus fra Piano. Jeg må si at jeg var veldig skeptisk først, men på en annen side liker jeg å prøve ut nye ting. Kaken er veldig saftig og god til tross for at jeg ikke liker Piano's vaniljesaus!

Det som er så fint med denne kaken er at den er veldig lett å lage. Til oppskriften bruker man langpanne og kaken kan fint deles opp å fryses! Perfekt til den som ikke har mye besøk i gangen. også lages den i langpanne. 

Du trenger 
1 l Piano vaniljesaus
200 g smør
600 g sukker
700 g hvetemel
2 ts vaniljesukker 
4 ts bakepulver
   kanel 
   sukker

Smelt smør og la det avkjøle noe. Bland først det tørre i en stor bakebolle, før du rører inn vaniljesaus og smør. Ha røren i en vanlig langpanne med bakepapir, Strø deretter over et godt lag med kanel og perlesukker. 

Stekes på nest nederste rille på 175 grader i ca 45 minutter. Sjekk gjerne med en kakepinne at kaken er ferdig. Det er viktig at den gjennomstekes - hvis ikke kan den føles rå. 

Kaken kan fint fryses. 

2 kommentarer Skjul

Sofie Caroline Nilsen

12.12.2015 kl.15:41

naam!!
Henriette Celin

12.12.2015 kl.17:33

Så sykt godt ut ;3

Skriv en ny kommentar

hits